آبگوشت قنبید (کلم قمری یا کلم سنگ)
بسم الله الرحمن الرحیم
یکی از غذاهای محبوب بین قمیهای اصیل و برخی شهرستانیهایی که پخت این غذای لذیذ رو یاد گرفتهاند، آبگوشت قنبید یا همان کلم قمری یا کلم سنگ است. ( البته بین خود اهل قم هم در تلفظ قنبید اختلاف است. گروهی این ریشه حجیم شده را قنبید مینامند و گروهی اصرار دارند که تلفظ صحیح نام آن قنبیت است.)
اما مواد لازم برای 4 نفر:
قنبید یک عدد درشت
گوشت آبگوشتی 350 گرم ( البته به صلاح خودتان قابل کم و زیاد شدن است)
لوبیا سفید 150 گرم ( سه استکان کوچک)
گندم پوست کنده 50 گرم ( یک استکان کوچک)
رب گوجه فرنگی یا گوجه فرنگی خردشده به مقدار دلخواه
نمک، فلفل و زردچوبه
طرز تهیه:
گوشت را شسته داخل قابلمه بیندازید.( خوردن گوشت نشسته باعث زردی چهره میشود) قنبید را شسته پوست آن را بکنید و به قطعات تقریباً درشت مانند اندازه سیب زمینی داخل تاس کباب، خرد کنید و به همراه لوبیا، آب، فلفل و زردچوبه و گندم پوستکنده روی حرارت ملایم بگذارید. پخت این آبگوشت بسته به پزابودن گوشت حدود 4 ساعت طول میکشد.یک ساعت مانده به آخر پخت، رب گوجه فرنگی یا گوجه خرد شده و نمک را اضافه کنید.
نان سنگک و سبزی خوردن فراموش نشود.
نوش جان
برخی خواص کلم قمری :
منبع ترکیبات سولفیدی و آلدئیدی است و همچنین سرشار از ویتامین دی و سی و همینطور کلسیم ، فسفر، پتاسیم و مقادیری کمی نیز ویتامین های گروه آ و ب است.
استفاده از کلم قمری در کمک به پیشگیری از سرطان ،بیماری های التهابی و کمک به درمان سوء هاضمه موثر است.
همچنین بر اثر تحقیقات انجام شده کلم قمری به خاطر دارا بودن ترکیبات مفید لوتون و زیکسانتین در محافظت از چشم و پیشگیری از ضعف بینایی تاثیر دارد.
و نکته آخر اینکه قنبیددر بین اهل قم به مفید بودن برای کلیه و به خصوص سنگ کلیه معروف است.